Hlavní obsah

Farář ze Slovenska figuruje na internetové seznamce

Právo, ivi (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Jméno kněze Petra Rúčka z obce Pastuchov u Hlohovce figuruje na známé internetové seznamce. Farář tvrdí, že žádný seznamovací inzerát nepodal a zvažuje podání trestního oznámení. Faráře si už předvolal biskup Ján Orosch.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Rúčka působí v obci téměř rok. Jeho aktivity se pravděpodobně nelíbí jisté osobě, která rozeslala mailem informaci, že se po internetu snaží seznámit se ženou. „Chci se seznámit se ženou starší 45 let,“ píše se v internetovém inzerátu s fotografií kněze.

Rúčka je tímto činem pobouřen. „Netuším a nevím, komu záleží na tom, aby mě vyštval z této farnosti. Kdybych věděl, kdo to píše, okamžitě na něj podám trestní oznámení,“ rozčiluje se farář. Přiznává, že jistý čas měl na sociální síti umístěné své fotografie, které mohl někdo použít k výrobě falešného inzerátu.

Kněze podpořil také místní starosta Ladislav Ištok. „Je to špinavá pomlouvačská kampaň, která poškozuje dobré jméno faráře. Je poctivý a snaží se o blaho farnosti,“ dodal starosta.

Deník Nový čas v této souvislosti poznamenal, že se jedná o další skandál v Trnavské arcidiecézi, kde před časem za dosud zcela nevyjasněných okolností odvolali arcibiskupa Róberta Bezáka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám