Hlavní obsah

Exprezident Andrej Kiska se úspěšně podrobil operaci srdeční arytmie

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Bývalý slovenský prezident Andrej Kiska (56) se v úterý úspěšně podrobil operaci srdce. „Mám běžnou arytmii, máme to v rodině, je to prevence,“ uvedl Kiska v pondělí na sociální síti.

Foto: Milan Malíček, Právo

Andrej Kiska

Článek

Mluvčí exprezidenta Roman Krpelan televizi Joj v úterý odpoledne potvrdil, že Kiska byl umístěn na pooperačním pokoji. „Zákrok trval tři a půl hodiny při plném vědomí,“ dodal mluvčí.

Operace dopadla dobře, exprezident a předseda strany Za lidi by měl v nemocnici strávit dva až tři dny. „Věřte, že těch pár dnů odpočinku mi možná i prospěje,“ konstatoval na sociální síti Kiska, který se ještě jako prezident v roce 2015 podrobil v plzeňské fakultní nemocnici miniinvazivní artroskopické operaci v oblasti kyčelního kloubu.

Kiska už letos nekandidoval na druhé funkční období a po skončení pětiletého mandátu vstoupil do stranické politiky. Uplynulou sobotu byl na košickém sněmu nové politické strany Za lidi zvolen jednomyslně do jejího čela. Příští parlamentní volby se na Slovensku uskuteční v únoru 2020.

Preference strany Za lidi se podle aktuálních průzkumů pohybují od šesti do téměř devíti procent. Kiska věří, že ve volbách strana dosáhne dvouciferný výsledek.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám