Hlavní obsah

Dvě dávky už nestačí. Slovensko přitvrzuje

Bratislava

Od středy 19. ledna už na Slovensku nebudou stačit ani dvě dávky vakcíny proti covidu pro vstup do některých provozů. Ve středu o tom rozhodla vláda premiéra Eduarda Hegera (Obyčejní lidé a nezávislé osobnosti, OLaNO).

Foto: Ivan Vilček, Právo

Očkování v Bratislavě

Článek

Přísnější podmínky budou platit i nadále v ubytovacích zařízeních a nově také ve wellness a fitness centrech, aquaparcích a pro účastníky oslav, svateb, večírků, plesů a diskoték. Vstup bude povolen až po aplikaci třetí, posilující dávky vakcíny.

V případě očkování jednou nebo dvěma vakcínami bude potřeba negativní výsledek PCR testu nebo potvrzení o překonání covidu.

Platnost potvrzení o překonání covidu se zkracuje ze současných 180 na 90 dní. Hegerův kabinet ve středu zároveň zrušil zákaz shromažďování.

Slovensko ruší noční zákaz vycházení

Evropa

Za uplynulý den na Slovensku zaznamenali 3251 nových případů nákazy koronavirem. Zemřelo 42 infikovaných. V nemocnicích je 2001 pacientů s potvrzeným covidem, z toho 409 na JIP a 202 na plicní ventilaci.

Celkově bylo v zemi dosud pozitivně testovaných 869 663 lidí a od začátku pandemie na Slovensku zemřelo 17 081 lidí.

První dávkou bylo očkováno 2 763 215 osob, z nichž dostalo i druhou dávku 2 612 847 osob. Třetí dávku dostalo už přes milion Slováků.

Prezidentka Čaputová vyzvala Slováky k soudržnosti

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám