Hlavní obsah

Dvě Češky zemřely v Turecku. Na přechodu je srazil minibus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V tureckém letovisku Manavgat srazil minibus na přechodu pro chodce dvě Češky a zabil je. Policie řidiče zatkla. Těla obou žen byla převezena na pitvu.

Foto: Reuters

Sanitka tureckých záchranářů

Článek

Nehoda se stala ve čtvrtek večer kolem 21:30 na přechodu pro chodce nedaleko jejich hotelu. Podle tureckého serveru Son Dakika, který o nehodě informoval, nefungovalo před hotelem pouliční osvětlení ani semafory.

Ministerstvo zahraničí tragickou událost Novinkám potvrdilo. „O případu víme, náš zastupitelský úřad je v kontaktu s místními úřady. Více podrobností sdělovat nebudeme,“ uvedl mluvčí ministerstva Daniel Drake.

Obě ženy mířily na místní bazar. Minibus byl na cestě do města Alanya a jel údajně příliš rychle, což většina lidí na ulici zpozorovala a uskočila. Dvě Česky to ale nestihly. Jedna z nich skončila přímo pod vozidlem, zatímco druhou minibus ještě vláčel několik metrů po silnici.

Na místo tragédie přijely policejní a záchranářské týmy. Těla mrtvých turistek byla převezena do ústavu soudního lékařství ve městě Antalya. Řidič Mehmet Lök skončil ve vazbě s obviněním, že „způsobil smrt více než jedné osobě“.

Podle serveru DHA.com.tr řidič vypověděl, že jeho rychlost byla v momentu nehody „normální“ a že v místě panovala tma, protože nesvítila světla. Týž server zveřejnil z místa neštěstí i videozáběr.

V Chorvatsku zemřela čtyřletá holčička z Česka

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám