Hlavní obsah

V Chorvatsku zemřela čtyřletá holčička z Česka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Záhřeb
Aktualizováno

V chorvatském Medulinu zemřela ve středu ráno čtyřletá holčička z České republiky. Uvedl to regionální deník Glas Istre. Podle informací deníku přestala kolem šesté hodiny ranní dýchat a přivolaní lékaři už jí nebyli schopni zachránit.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Přijali jsme oznámení o dívce z České republiky, která vyžaduje lékařskou pomoc. V Medulinu byla na dovolené se svými rodiči. Necítila se dobře. Bohužel, lékaři už nebyli schopní dítě zachránit,“ uvedla Suzana Sokačová z policie v Istrii.

Zastupující ředitelka Institutu urgentní medicíny Istrijské župy Tatjane Čemerikičová serveru Glas Istre potvrdila, že záchranáři dostali zprávu o dívce pět minut před šestou hodinou ranní. O devět minut později už byli u dívky. Do jejich příjezdu se dítě pokusil podle pokynů dispečera oživovat otec.

Záchranářům se ani po hodině nepodařilo srdeční činnost obnovit. Sokačová potvrdila, že bylo prozatím vyloučeno podezření na násilnou smrt či trestnou činnost.

Podle serveru index.hr se dívce udělalo špatně už v úterý večer, a tak se svým rodiči měla navštívit pohotovost. Institut urgentní medicíny později uvedl, že dívka byla ošetřena na dětském pohotovostním oddělení Všeobecné nemocnice v Pule. Ještě téhož večera ale byla propuštěna do domácí péče.

„Byla provedena určitá laboratorní vyšetření. Po zlepšení stavu byla dívka propuštěna domů,“ uvedl chorvatský ministr zdravotnictví Vili Beroš.

Pitva dívky je naplánována na pátek. Novinky požádaly o vyjádření české ministerstvo zahraničních věcí. Mluvčí Daniel Drake uvedl, že ministerstvo nemá oprávnění vyjadřovat se k úmrtím nezletilých Čechů v zahraničí.

Medulin leží v nejjižnější části Istrie, asi deset kilometrů od Puly.

Policie v Liberci vyšetřuje vraždu dítěte

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám