Hlavní obsah

Dva Poláci ukradli zařízení na zastavení vlaků. Zablokovali jedenáct souprav

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mimořádně nebezpečným způsobem se bavili během uplynulého víkendu dva Poláci ve věku 24 a 29 let v Bialystoku v Podleském vojvodství. Neoprávněně se zmocnili speciálního zařízení určeného na automatické zastavení vlaků (radio stop). Muži tím zablokovali hned jedenáct souprav. Mladšího z viníků se podařilo policii zatknout, uvedl server natemat.pl.

Foto: Envato elements

Ilustrační snímek

Článek

Vysíláním falešného zvukového signálu dvojice zablokovala na severovýchodě Polska v sobotu dvě a v neděli devět vlakových souprav. Pachatelé tím způsobili paralýzu a ohrožení dopravy až na několik hodin.

Případ vyšetřuje i tajná služba

„Protože poslední dobou dochází v Polsku k více nehodám na železnici, případem zneužití systému zastavení vlaků se kromě policie zabývá i polská tajná služba AVB,“ uvedl natemat.pl. Server dodal, že mladší z pachatelů, který skončil v poutech, se nacházel ve vysokém stavu opilosti.

Polská média zároveň informovala, že v radiovém zařízení, které využívají pracovníci železnic, se v posledních dnech několikrát ozývala ruská hymna. Také tento případ vyšetřují polské bezpečnostní služby.

Dej bůh déšť a zdraví šéfovi. Polské Státní lesy zaměstnancům tisknou modlitební knížky

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám