Hlavní obsah

Dva lidé se v Berlíně zřítili z 11. patra ve snaze uniknout plamenům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V německém hlavním městě Berlíně v pátek při požáru zahynuli dva lidé, kteří se zřítili z výšky zhruba jedenáctého patra budovy ve snaze uniknout plamenům. Informovala o tom agentura AP s odvoláním na úřady.

Foto: Profimedia.cz

Dům v berlínské čtvrti Kreuzberg po uhašení požáru

Článek

Podle deníku Bild jsou mrtvými muž a žena, kteří se drželi okraje balkonu. Žena prý skočila do hlubin jako první, poté se zřítil také muž.

Očití svědci pořídili video, z nějž je patrné, jak se muž snaží lézt po členité fasádě do nižších pater.

Byt ve 12. patře patnáctipatrového obytného domu ve čtvrti Kreuzberg byl při příjezdu hasičského vozu v plamenech. Hasiči krátce poté viděli dvě osoby u okna, za nimiž šlehaly plameny, řekl mluvčí hasičů James Klein regionální veřejnoprávní televizi RBB.

Dvojice „velmi, velmi rychle vyskočila z okna“, ale hned na místě zemřela navzdory snaze o resuscitaci, uvedl Klein. Další osobu se hasičům podařilo zachránit přes schodiště. Do boje s požárem, který byl uhašen, bylo nasazeno více než 100 hasičů.

Hořící byt byl více než 30 metrů nad úrovní terénu, uvedl Klein. Bezprostředně nebylo známo, co bylo příčinou požáru, ani totožnost dvou mrtvých osob.

V Berlíně hořel rekonstruovaný královský palác, jeden člověk je zraněný

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám