Hlavní obsah

Dva Češi spadli v rakouských Alpách do pětimetrové pukliny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vídeň

Dva čeští turisté se v neděli zranili při výstupu na alpský vrchol Hinterer Brochkogel v rakouském Tyrolsku, uvedla v pondělí agentura APA. Při cestě horolezci zřejmě uklouzli a spadli do pětimetrové pukliny.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Incidentu české dvojice si všimli ostatní turisté, kteří přivolali pomoc. Dvaatřicetiletý muž se při nedělním pádu zranil v oblasti pánve a museli ho přepravit do nemocnice v Innsbrucku. Ošetření potřeboval i druhý český turista.

Čech se u Grossglockneru zřítil ze skalní stěny

Evropa

Rakouské úřady také stále pátrají po 65letém českém turistovi, který je v Rakousku nezvěstný od minulého týdne, uvedlo české velvyslanectví ve Vídni. Muž se ztratil poblíž obce Bad Hofgastein ve spolkové zemi Salcbursko.

Podle velvyslanectví se poslední velká pátrací akce uskutečnila v pátek, nyní úřady po muži pátrají v menším rozsahu.

V sobotu české ministerstvo zahraničí uvedlo, že od začátku letní turistické sezony eviduje 50 úmrtí českých občanů v zahraničí. Podle dat z uplynulých let turisté nejčastěji umírají v oblíbených turistických destinacích, tedy v Chorvatsku, Itálii, Turecku, Španělsku, Francii či Řecku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám