Hlavní obsah

Důchodkyně spáchala sebevraždu na doporučení německého politika

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HAMBURK

Německý politik, který vedl kampaň pro legalizaci eutanazie, popsal novinářům, jak doporučil smrtelnou drogu devětasedmdesátileté seniorce. Ta spáchala sebevraždu, přestože byla i na svůj věk zdravá. Pouze ji způsobovalo těžké problémy vyjít po schodech do prvního patra jejího apartmánu.

Článek

Goger Kusch je bývalým ministrem spravedlnosti ve spolkové republice Hamburk. Kvůli informování o této skutečnosti svolal v pondělí tiskovou konferenci, kde popsal okolnosti smrti ženy a vyzval německou justici, aby jej za tento čin obvinila, jelikož eutanazie je v této zemi zakázaná.

Poté ukázal video, kde žena hovoří těsně před provedením sebevraždy. Ta by se podle jeho slov rozhodla k sebevraždě i bez jeho intervence.

Kusch byl dříve členem konzervativní a nyní v Německu vládní strany CDU. Podle svých slov ženě zvažoval půjčit "sebevražedný stroj" produkující smrtící injekce, který pomáhal sestrojit

Kusch řekl, že ženu navštívil před tím, než vzala "medikaci", a nastavil kameru pro nahrávání její smrti. Po třech hodinách se do pokoje vrátil, žena již byla mrtvá.

V německém právu není trestné připravit druhou osobu k eutanazii, ale trestným činem je v eutanazii někomu pomáhat. Kusch, který je právník, podle svých slov opustil apartmán v době výkonu sebevraždy, proto se trestu vyhne.

Kusch by prý nikdy nenabádal k sebevraždě například mladíka, který chce ukončit život z nešťastné lásky. Žena si podle svých slov na videu přeje, aby její čin změnil zákony týkající se eutanazie v Německu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám