Hlavní obsah

Dovolená na Mallorce se komplikuje, kvůli stávce se mohou uzavřít městské pláže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z pohodové dovolené na Mallorce se stává noční můra, píše deník Mallorca Zeitung. Poté, co mnozí turisté přežili peklo v podobě stávky na tamějším letišti, hrozí, že se od 16. července uzavřou všechny městské pláže v okolí Palma de Mallorca a Playa de Palma. Důvodem je opět stávka, tentokrát plavčíků.

Foto: Profimedia.cz

Pláž u města Palma de Mallorca

Článek

Svaz plavčíků (Unión de Socorristas de Mallorca) ústy svého mluvčího Christiana Melogna oznámil, že od 16. července jde do stávky, píše Mallorca Zeitung.

Plavčíci na pláži už týdny upozorňují protestními akcemi na nízké platy, přepracovanost a špatné pracovní podmínky. Chtějí, aby strážní věže byly lépe udržovány, aby se pláže nemonitorovaly jen v létě, ale už od Velikonoc do konce října, a aby se doba bdění prodloužila na dvanáct hodin denně.

Pokud nedojde k dohodě a plavčíci půjdou do stávky, turisté mají smůlu. Městské pláže se uzavřou, protože na místě nebude zajištěna bezpečnost.

Také zákaz fotbalových dresů má umravnit opilé turisty na Mallorce

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám