Hlavní obsah

Do vraha vystřílel zásobník na místě činu, vysoké tresty nakonec dostali oba

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Londýnský soud Old Bailey vynesl verdikt nad dvojnásobným vrahem Michaelem Smithem a člověkem, který se pokusil vzít spravedlnost do vlastních rukou. Kevin Powell vraha šestkrát zasáhl, jednou dokonce do hlavy, přesto jej nezabil. Osmadvacetiletý vrah dostal dva doživotní tresty, přičemž nesmí věznici opustit dříve než za 34 let. Sedmatřicetiletý mstitel byl odsouzen na 34 let.

Foto: Profimedia.cz

Budova soudu Old Bailey

Článek

Oba byli v květnu v klubu Sugar Lounge ve východním Londýně. Smith naráz před účastníky narozeninového večírku vytáhl zbraň a střelil do stropu klubu. Na chodníku před ním, kam vyběhli hosté, zabil dva z nich, 27letého Eugena Browna a 36letého Patricka Forda.

Powell vzal zákon svých rukou a šestkrát na Smithe vystřelil. Zraněného Smithe pak odvezli a vyklopili před nejbližší nemocnicí.

Chodník před klubem byl plný krve a nábojnic. Soudce Brian Baker ke kauze řekl: „Mít případ se třemi pistolemi a dvěma těly poté, co jeden neuvěřitelně unikl ze spárů smrti, je něco urážlivého pro civilizovanou a mírumilovnou společnost. Bylo to brutální a bezohledné použití nebezpečných zbraní na londýnské ulici bez ohledu na důsledky. Byly to akty msty provedené na ulici bez ohledu na veřejnost.“

Reklama

Výběr článků

Načítám