Hlavní obsah

Policie zadržela muže, který hrozil odpálením granátu v sídle ukrajinské vlády

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev
Aktualizováno

Bezpečnostní složky zadržely muže, který pronikl ve středu dopoledne do budovy ukrajinské vlády a hrozil, že tam odpálí ruční granát, píše agentura TASS. Muž byl „neutralizován” oznámili zástupci policie. Granát byl pravý a muži hrozí až 15 let vězení.

Foto: Profimedia.cz

Budova ukrajinské vlády

Článek

Muž měl prohlásit, že obsadil budovu a on sám nevyjde živý. „Živý odsud neodejdu,” křičel.

Incident natočil aktivista Ihor Bondarčuk z nevládní organizace Stop korupci a video zveřejnil na Facebooku. Jeden z uživatelů v útočníkovi rozpoznal veterána z válečných operací na Donbasu.

Zaměstnanci úřadu byli evakuováni a celá čtvrť uzavřena. Na místo dorazili pyrotechnici a také speciální jednotky.

„V Kyjevě byl zaveden speciální operační režim. S mužem byl navázán kontakt a začalo vyjednávání,” uvedla policie v prohlášení. Pokud se útočník dobrovolně nevzdá, budou „aplikována policejní opatření stanovená zákonem”, dodali zástupci policie.

Muže mezitím server Obozrevatel identifikoval jako Volodymyra Prochnyče, který žije v okolí Kyjeva. Podle serveru Strana.ua je to ženista, který sloužil u dobrovolnického praporu Ajdar v bojích s proruskými separatisty na východě země.

Podle uživatelů sociálních sítí utrpěl zranění a je válečným invalidou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám