Hlavní obsah

Do Rostova na Donu míří několikakilometrová vojenská kolona

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Směrem na Rostov na Donu se pohybuje dlouhá, několikakilometrová kolona vojenské techniky. Informuje o tom ruský zpravodajský web Meduza s odvoláním na telegramový účet Rostov Glavnyj, který ji zveřejnil na videu.

Jednotky vyslané Kadyrovem uvázly v koloně před Rostovem na DonuVideo: Reuters

 
Článek

V koloně jsou podle tohoto zdroje obrněné vozy, nákladní vozy a automobily, uvádí Meduza. „Všechny směřují do Rostova. Všichni jsou to Čečenci,“ mluví na záznamu mužský hlas. Video je prý pořízeno u vesnice Matvějev Kurgan, což je asi padesát kilometrů od Taganrogu.

Foto: Repro z meduza.io

Kolona směřující k Rostovu na Donu

Vzdálenost mezi Taganrogem a Rostovem na Donu po dálnici činí 75 kilometrů.

Kadyrov v sobotu označil ozbrojenou vzpouru wagnerovců za „hnusnou zradu“. Ve stejné chvíli oznámil, že na „místo nepokojů“ zamířili vojáci ministerstva obrany a Rosgvardiji Čečenské republiky.

Podle zpráv na sociálních sítích je silnice z Rostova na Donu do Taganrogu uzavřená a zaminovaná. Vojáci Wagnerovy skupiny se připravují na ozbrojený střet s Kadyrovovými vojáky.

Lidé se snaží z města vycestovat

Na nádražích v Rostovu na Donu se tvoří zácpy lidí, kteří chtějí z města vycestovat, informuje ruský deník Kommersant. Největší fronty stojí na peronech příměstského nádraží.

Reklama

Výběr článků

Načítám