Hlavní obsah

Do Chorvatska po zemětřesení pošle Česko vybavení za 5 milionů Kč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Česko pošle do Chorvatska postiženého zemětřesením vybavení za pět milionů korun. Prostřednictvím hasičů předá balkánské zemi vybavení, které požadovala, například stany, spací pytle nebo osvětlovací techniku. Na twitteru to dnes oznámil ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD). O možné pomoci spolu telefonicky mluvili premiéři obou zemí Andrej Babiš (ANO) a Andrej Plenković.

Foto: Antonio Bronic, Reuters

Následky zemětřesení v chorvatském městečku Petrinja, nedaleko Záhřebu.

Článek

O telefonátu s Plenkovičem na twitteru informoval Babiš. „Sleduju šíleně smutné záběry z celého Chorvatska, které zasáhlo zemětřesení. Jsme s Chorvaty a jsme připraveni poslat pomoct," napsal.

Hamáček na svém twitteru upřesnil, jaké konkrétně vybavení Češi do Chorvatska posílají. „Česko v reakci na žádost Chorvatska o humanitární pomoc pošle prostřednictvím hasičů vybavení požadované chorvatskou stranou (stany, spacáky, osvětlovací techniku) v hodnotě 5 milionů korun.”

Chorvatsko v úterý zasáhlo další zemětřesení, tentokrát o síle 6,3 stupně. Znát bylo také v Česku. Podle chorvatských médií si v nejvíce zasažené oblasti vyžádalo nejméně dvě oběti na životech a mnoho zraněných, kromě toho způsobilo velké materiální škody. Otřesy Chorvatsko zaznamenalo už v pondělí.

Chorvatské zemětřesení cítili lidé v celém Česku

Domácí

Letos v březnu zasáhlo ničivé zemětřesení chorvatskou metropoli Záhřeb. Mělo intenzitu 5,3 stupně.

Foto: Antonio Bronic, Reuters

Zemětřesení zasáhlo chorvatské městečko Petrinja nedaleko metropole Záhřeb.

Reklama

Výběr článků

Načítám