Hlavní obsah

Desetitisíce turistů uvázly na řeckých ostrovech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Atény

Stávka řeckých námořníků v pondělí zastavila veškerou trajektovou přepravu v Egejském moři a uvěznila desítky tisíc cestujících, hlavně zahraničních turistů, na oblíbených ostrovech.

BEZ KOMENTÁŘE: Trajekty zůstaly během stávky v řeckých přístavechVideo: Novinky

 
Článek

Odbory požadují zvýšení platů nejméně o pět procent, dopravci jsou ale ochotni přistoupit na jedno procento nyní a na další procento od ledna 2019.

To ale stávkující označili za „nekonstruktivní jednání rejdařů“, načež oznámili, že stávku ohlášenou původně jako jednodenní prodlouží o dalších 24 hodin, tedy až do středečního rána.

Foto: Alkis Konstantinidis, Reuters

Trajekty v řeckém přístavu Piraeus během stávky nevypluly na moře.

Řecké ostrovy, které nemají letiště, tak zůstávají prakticky odříznuty od okolního světa. Rostou navíc obavy, že protest námořníků by mohl zkomplikovat situaci v zásobování na ostrovech.

Podle dopravců protest ovlivní téměř 200 tisíc cestujících, kteří si rezervovali cestu. Odbory záměrně využily k tlaku na zaměstnavatele hlavní turistickou sezónu, kdy trajekty bývají plně obsazené.

V krátké době jde tak o druhý velký problém pro dovolenkáře v Řecku. Koncem srpna postihl masivní výpadek elektřiny celý ostrov Hydra. Kromě toho byl ostrov také bez pitné vody. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám