Hlavní obsah

Další přepadení banky v Berlíně. Pachatelé policii znovu unikají

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Několik pachatelů se pokusilo vyloupit pobočku Berliner Volksbank v berlínské čtvrti Wilmersdorf nedaleko centra berlínské metropole. V přestřelce byl jeden člen ochranky zraněn a převezen do nemocnice ve stabilizovaném stavu, uvedla s odvoláním na policii agentura DPA. Zatím není jasné, zda byla loupež úspěšná.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při přepadení banky v Berlíně se střílelo, pachatelé unikajíVideo: Reuters

 
Článek

Podle mluvčího místní policie se lupiči do pobočky banky na rohu Detmolder Strasse a náměstí Bundesplatz snažili kolem 9:30 prorazit s pomocí auta přes zadní dvůr. Banka byla tou dobou zavřená, přesto ale zasáhla ochranka a zastavila je. Byl přitom vypálen nejméně jeden, možná několik výstřelů, přičemž byl zraněn jeden příslušník ochranky. Podle listu Tagesspiegel byl zasažen do ramene.

Po střelbě lupiči své auto na dvoře zapálili a pěšky uprchli neznámo kam. Podle mluvčího se zapálením vozu nejspíše snažili zahladit stopy.

Foto: Fabrizio Bensch, Reuters

Berlínští policisté před pobočkou banky, kterou chtěli vykrást lupiči.

Hasiči byli přivoláni v 9:37. Podle sdělení berlínských hasičů jich na místo vyrazilo dvacet, ale oheň mezitím byli schopni uhasit policisté, kteří již byli na místě činu.

Policisté zahájili v okolí rozsáhlé pátrání. Řemeslník, který pracuje poblíž, řekl listu Bild, že viděl utíkat tři nebo čtyři lidi, kteří přelezli zeď a dostali se na jednu z hlavních komunikací. Pak je nabralo černé audi.

Foto: Fabrizio Bensch, Reuters

Hasiči a policisté na místě pokusu o bankovní loupež

Na 80 kriminalistů nyní ohledává místo činu. Policie prověřuje možnou souvislost s nedávnými loupežemi v německém hlavním městě.

V polovině června byl přepaden pracovník bezpečnostní agentury, který nesl hotovost do bankovní pobočky v jihozápadním Berlíně. Dva muži mu tehdy ukořistili kufr, který obsahoval údajně půl milionu eur (13,1 milionu korun). Další přepadení se odehrálo minulý pátek na náměstí Hermannplatz. Pachatelé uprchli a policisté zatím odmítli sdělit, zda se jim podařilo prchnout s penězi a jak vysokou částku uloupili.

Reklama

Výběr článků

Načítám