Hlavní obsah

Ve Španělsku se zřítila stíhačka. Zachytila to kamera

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zaragoza

Během cvičného letu došlo v sobotu ve Španělsku k havárii stíhačky F-18. Hornet. Zřítila se nedaleko letecké základny u města Zaragoza. Pilotovi se však podařilo úspěšně katapultovat. Informoval o tom server Republic World.

Záchranáři ohledávají trosky zřícené stíhačkyVideo: Reuters

 
Článek

Incident se odehrál během prvního víkendového dne krátce po poledni ve španělském autonomním společenství Aragonie v blízkosti Zaragozy.

Pohotovému kameramanovi se podařilo zachytit destrukci stíhačky na video. Je na něm vidět, jak stíhačka vysokou rychlostí míří k zemi, kde následně dojde k velké explozi. Záběry si můžete prohlédnout níže na twitterovém účtu War Monitor.

V Rusku se zřítila stíhačka MiG-31. Na záběrech je vidět, jak před pádem hoří

Evropa

Jako zázrakem při děsivě vypadající nehodě nikdo nezemřel. Pilot se sice katapultoval včas, ale utrpěl vážná zranění na několika částech těla, uvedl server Republic World. Do nemocnice byl přepraven vrtulníkem.

Podle prohlášení španělského letectva však pilot není v ohrožení života.

Civilnímu obyvatelstvu nebyly způsobeny žádné škody. Příslušné úřady již zahájily vyšetřování okolností celého incidentu.

Foto: Reuters

Záchranáři ohledávají trosky zřícené stíhačky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám