Hlavní obsah

Cisterna na letišti v Košicích narazila do stroje přichystaného k odletu

– Bratislava
Právo, Ivan Vilček

Na košickém letišti v sobotu opilý řidič tankovacího vozidla narazil do letadla připraveného k odletu. Ke zranění lidí nedošlo a policie neupřesnila, jakou škodu řidič při kontaktu s letadlem způsobil. Letiště řidiče propustilo.

Foto: Profimedia.cz

Košické letiště

Článek

„Při dechové zkoušce bylo řidiči naměřeno 2,96 promile, přičemž opakovaná dechová zkouška měla stoupající tendenci,“ uvedla v pondělí slovenská policie na sociální síti.

„Letadlo bylo s cestujícími a personálem připravené k odletu,“ konstatovala policie.

Vyšetřovatel odboru kriminální policie okresního ředitelství policejního sboru v Košicích zahájil v této souvislosti trestní řízení pro přečin ohrožení vlivem návykové látky.

„V současnosti vykonává potřebné úkony směřující ke vznesení obvinění. Řidič svým nezodpovědným jednáním mohl ohrozit život a zdraví lidí nebo způsobit značnou škodu na majetku při výkonu svého zaměstnání, a za takové jednání je stanovená trestní sazba dva až pět let,“ dodala policie.

Letiště podrobnosti nesdělilo

Letiště odmítlo poskytnout jakékoli další informace. Nesdělilo ani, do jakého letadla cisterna narazila, zda se jednalo o malé letadlo nebo dopravní na linkovém spoji či charterovém letu a kolik bylo na jeho palubě osob.

„Letiště Košice potvrzuje vyjádření kriminální policie Okresního ředitelství Policejního sboru v Košicích. K poškození letadla nedošlo a s uvedeným zaměstnancem letiště byl v důsledku zmíněné události rozvázán pracovní poměr,“ uvedla mluvčí letiště Jana Tomková.

Reklama

Výběr článků

Načítám