Hlavní obsah

Čína pošle své vojáky do Ruska na společné cvičení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

Čínská armáda vyšle své vojáky do Ruska, aby se tam zúčastnili společného vojenského cvičení. Do manévrů se má zapojit také například Indie, Bělorusko či Tádžikistán, uvedla agentura Reuters s odvoláním na čínské ministerstvo obrany.

Foto: Lin Jian, ČTK/AP

Na této fotografii, kterou poskytla čínská tisková agentura Nová Čína, se člen Lidové osvobozenecké armády během vojenských cvičení dívá dalekohledem na tchajwanskou fregatu Lan Jang v pátek 5. srpna 2022.

Článek

Čínská účast ve společném cvičení „nesouvisí se současnou mezinárodní a regionální situací”, podotklo ministerstvo v prohlášení.

Tchaj-wan obsadíme jen v krajním případě, vzkazuje Čína

Svět

Agentura Reuters připomněla, že podobné společné manévry pod ruským vedením a s čínskou účastí se uskutečnily i v minulých letech.

„Cílem je prohloubit praktickou, přátelskou spolupráci s armádami účastnických zemí a posílit schopnost reagovat na bezprostřední hrozby,” píše se dále v čínském prohlášení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám