Hlavní obsah

Chvilka štěstí v kyjevském krytu: Žena porodila během bombardování holčičku

– Kyjev

V kyjevském metru, které je během ruské agrese na Ukrajině využíváno jako kryt, není většinu času příliš důvodů k radosti. Mezitím, co v ulicích města probíhaly v pátek večer boje, v jedné ze stanic metra přišla na svět holčička Mia. Matka i dcera byly v pořádku převezeny do nemocnice a obě jsou zdravé.

Foto: Twittter/Hanna Hopko

Mia přišla na svět v kyjevském metru.

Článek

Těhotná třiadvacetiletá žena vyhledala, podobně jako další občané Kyjeva, úkryt v metru. V pátek okolo půl deváté večer tamního času policisté v krytu zaregistrovali její křik. A právě muži zákona se stali hrdiny okamžiku, když jí během porodu pomohli a zároveň přivolali na místo sanitku.

„Mia se narodila během ruského bombardování. Její matka je šťastná a já vyzývám všechny matky v Rusku a Bělorusku, aby se postavily proti válce. Společně bráníme lidskost a životy,“ uvedla ukrajinská politička Hanna Hopková.

Malá Mia se stala pro ostatní nadějí na lepší zítřky a lidé jí na sociálních sítích přejí pevné zdraví. „Drahá Mio, tvůj příchod na svět je pro nás nadějí v těchto těžkých časech. Doufám, že budeš vyrůstat v mnohem lepším světě, než jaký je teď,“ zaznělo například na sociálních sítích.

Strč si do kapsy semínka, ať je z tebe slunečnice, až budeš ležet v zemi, vynadala žena ruskému vojákovi

Zahraniční

Mia pochopitelně není jediným miminkem, které se narodilo ve ztížených podmínkách během ruské invaze na Ukrajinu.

Lékař z kyjevské porodnice se svolením matky informoval, že přes noc proběhl porod ve sklepě nemocnice. „V podmínkách, které jsou hodně vzdáleny od těch, které by si matka zasloužila, přišel na svět zdravý chlapeček,“ uvedl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám