Hlavní obsah

Chlapci ze Slovenska se nohy v kolenou ohýbají opačně

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Kluk z východoslovenské obce Sečovce má zvláštní vrozenou vadu. Nohy se mu ohýbají na opačnou stranu. Dnes 12letý Ivan má totiž od narození opačně otočená kolena.

Článek

Když se na internetu objevily první záběry chlapce, jak chodí po čtyřech s nohama vykroucenými dozadu, mnozí to označili za trik. Štáb televize Joj však chlapce našel a natočil neuvěřitelné záběry. Ivan neohýbá nohy jako každý jiný člověk, ale přesně na opačnou stranu, protože mu tak narostla kolena.

Chlapec je tak nucen chodit většinou po čtyřech. „Škoda toho kluka,“ říkají příbuzní. Na chlapce jsou pyšní a tvrdí, že je talentovaný a sportovně zdatný. „Fotbal hraju líp, než mí kamarádi,“ říká Ivan.

Se svým handicapem dokáže i tancovat, naučil se údajně také jezdit na kole a bruslit. Na nohou však vydrží stát maximálně hodinu. „Pak ho musíme zvednout a raději si sedne,“ vysvětlují příbuzní, kteří doufají, že lékaři Ivanovi pomohou a jeho zdravotní stav se zlepší.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám