Hlavní obsah

Chirurg v Turecku natlačil pacientovi zubní implantát až do mozku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chirurg soukromé kliniky v turecké Burse tlačil pacientovi zubní implantát do čelisti takovou silou, že náhrada pronikla až do mozku. Když si lékař uvědomil, co se stalo, zmizel, zatímco ošetřovaný muž putoval okamžitě na operaci hlavy.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Dramatický příběh 40letého otce dvou dětí Ramazana Yilmaze začal docela normálně. Pociťoval bolesti zubů, a tak s tím zašel k lékaři, který mu problematické části chrupu vytrhl. Chirurg muži současně doporučil jako náhradu implantát.

„Po vyšetření mi sdělili, že moje kostní struktura je křehká, zuby uvolněné a že by bylo vhodné, abych podstoupil implantační zákrok,“ uvedl ošetřovaný muž.

„Lékař tvrdil, že má 24 let zkušeností v této oblasti, a ujistil mně o své odbornosti. Tak jsem mu to svěřil,“ dodal pacient podle serveru Daily Mail.

Když se chirurg chystal k zákroku, řekl asistentce, že přístroj, s jehož pomocí chtěl náhradu do úst pacienta vpravit, je porouchaný, popsal dále situaci pan Ramazan. „Rozhodl se proto, že implantaci provede ručně,“ dodal.

Chirurg ovšem postupoval s obrovskou silou. Pacient si postěžoval, že slyšel praskání kostí. „Ujistil mně, že to je normální,“ pokračoval ošetřovaný muž.

Zubař jeho připomínek nedbal a pokračoval tak, že implantát prorazil čelist a pacient vykřikl šílenou bolestí. Chirurg si uvědomil, že nastala komplikace. Sám proto odvezl pacienta na pohotovost do nejbližší nemocnice, odkud ale utekl.

Lékaři nemocnice provedli pacientovi vyšetření včetně počítačové tomografie a s hrůzou zjistili, že náhrada pronikla kolem oka až do mozku. Pacient musel okamžitě na operaci, přičemž tři lékaři účast na zákroku odmítali s tím, že je příliš riskantní.

Operace se nakonec uskutečnila, chirurgové ale pacienta informovali o možnosti, že nepřežije. Proto se pro jistotu ještě rozloučil se svými dětmi, ale zákrok se naštěstí podařil a lékaři implantát z pacientovy hlavy odstranili.

Nyní muž podniká proti zubaři právní kroky. Mimo jiné protože poškozenému odmítá vrátit peníze za zpackaný zákrok a tvrdí, že k incidentu došlo „kvůli zdravotní komplikaci“.

Zoufalý Brit nechtěl déle čekat na termín u zubaře. Vzal kleště a vytrhl si bolavou stoličku sám

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám