Hlavní obsah

Český snowboardista se v Rakousku zřítil ze 100 metrů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vídeň
Aktualizováno

V rakouských Alpách se těžce zranil český snowboardista. Zřítil se ze 100 metrů vysoké stěny a dopadl na skálu. Leží v salcburské nemocnici, uvedla ČTK.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Dvaatřicetiletý český snowboardista se v neděli odpoledne vážně zranil po pádu ze stometrové skalní stěny na hoře Krippenstein v Rakousku. Podle agentury APA byl převezen do úrazové nemocnice v Salcburku.

Snowboardista byl v hornorakouské lyžařské oblasti nedaleko horského masivu Dachstein spolu s dalším Čechem, s nímž se seznámil krátce předtím. Oba opustili sjezdovku a na svých prknech sjeli až ke skalní stěně Holzwerkerwand.

Tam chtěli pokračovat slaňováním, aniž si předem zjistili potřebné informace o terénu. Ještě než se snowboardista ke slaňování dostal, ztratil na příkrém svahu rovnováhu a zřítil se na skalní výběžek.

Pomoc přivolal mobilním telefonem jeho kolega. Záchranáři museli nešťastníka vyprostit pomocí lana a na salcburskou úrazovku jej přepravil vrtulník.

Jde o další případ zranění českého milovníka zimních sportů v Rakousku. Na začátku března se v Rakousku zranila 56letá česká lyžařska, když se srazila s osmiletým Čechem. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám