Hlavní obsah

Český horolezec zahynul v Tatrách po 60metrovém pádu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu zahynul ve Vysokých Tatrách osmapadesátiletý český horolezec. Na sociální síti o tom informovala Horská záchranná služba (HZS). Muž spadl z jižní stěny jednoho ze štítů v nejvyšším pohoří země, padal více než 60 metrů.

Foto: HZS Slovensko

Záchranářský vrtulník v akci

Článek

Horolezec nepřežil šedesátimetrový pád po výpadku z jižní strany Malého Kolového štítu (2276 metrů nad mořem). „Výpadek spolulezce ohlásili čeští horolezci. Při akci byl nasazen vrtulník,“ uvedl web HZS.

Vrtulník letěl do Malé Zmrzlé doliny, kde vysadil horské záchranáře. „Záchranáři na místě zjistili, že horolezec utrpěl zranění neslučitelná se životem,“ uvedli horští záchranáři. Vrtulník pak tělo transportoval do Starého Smokovce.

Slovenské ministerstvo vnitra připomnělo, že v horských oblastech od začátku roku zaznamenala Horská záchranná služba už 30 smrtelných nehod, nejvíce za posledních deset let.

Na Kriváni zasáhl blesk dva turisty, jeden zemřel

Evropa

Například v úterý odpoledne udeřil blesk v Malé Fatře vedle českého turisty, který utrpěl zranění hlavy, ruky a stěžoval si také na bolesti páteře a žeber. V pondělí zasáhl blesk dvojici polských turistů na hoře Kriváň ve Vysokých Tatrách. Jeden z dvojice na místě zemřel a druhý utrpěl vážné zranění hlavy.

Reklama

Výběr článků

Načítám