Hlavní obsah

Český autobus školáků ve Francii zasáhly výstřely, šest lidí zranily střepy z předního skla

Montélimar
Aktualizováno

Český autobus, který se vracel ze Španělska, zasáhly v sobotu večer na jihu Francie dva výstřely. Incident potvrdilo české velvyslanectví v Paříži. Střepy skla poranily šest ze 70 školáků a jejich doprovodu, napsal web FranceBleu. Incident se stal na dálnici A7 a podle prvních informací vyšetřovatelů, pachatel střílel z přemostění dálnice.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle FranceBleu jeli autobusem ze Španělska čeští školáci s doprovodem.

"Jednalo se o prostřelení předního okna... V tuto chvíli můžeme říci, že nikdo není v ohrožení života," řekla ČTK Irena Valentová z ministerstva zahraničí. České velvyslanectví je ve spojení s policií na místě nehody. "Zajišťuje konzulární služby typu tlumočení, kontakt s řidiči autobusu nebo kontakt s vedením cestovní kanceláře," dodala Valentová.

Dvoupatrový autobus se vracel z jihu Španělska, když ho u města Montélimar kolem 22.30 zasáhly dvě střely. Rozbité přední sklo zranilo celkem šest lidí. Všichni byli okamžitě převezeni do nemocnic v Montélimar a Valence.

Většinou jde jen o povrchová zranění, nejvážněji je na tom ale 54letá žena, kterou skleněná střepina zasáhla do oka.

Autobus je momentálně na odpočívadle Saulce, kde ho zkoumají policejní technici.

„Čeští školáci a jejich doprovod se mohli vrátit domů. Přijely pro ně dva autobusy: první v jednu hodinu ráno, druhý v šest hodin," napsal FranceBleu.

Důvod incidentu je nejasný, ale v minulosti policie ve Francii řešila několik případů, kdy neznámí pachatelé házeli z dálničních mostů na auta kameny.

Reklama

Výběr článků

Načítám