Hlavní obsah

V Apeninách zahynula česká turistka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Při exkurzi v Apeninách zemřela dnes česká turistka. Informuje o tom server stanice Rai News a místní tisk. Padesátiletá žena se podle prvních informací zřítila, když si chtěla pořídit fotografie okolí. Ženu na výletě doprovázely i další osoby včetně příbuzných, kteří přivolali pomoc.

Foto: Italský hasičský sbor

Záchranáři na místě tragédie

Článek

Tragédie se podle tisku stala u vrcholu hory Monte Conero, která se nachází v regionu Marche ve střední Itálii. Žena byla na túře se s příbuznými, přáteli a dalšími turisty, šlo o skupinu zhruba dvaceti lidí, uvedl server stanice Rai News.

Na místě zasahoval i vrtulník. Záchranáři vyzvedli tělo ženy, která se zřítila z výšky více než deseti metrů zřejmě kvůli nestabilnímu terénu.

Foto: ČTK

Monte Conero (ilustrační foto)

Najít ji bylo podle místních médií obtížné kvůli silnému větru a bujné vegetaci. Pod útesem vyzvedli záchranáři rovněž manžela a syna turistiky, kteří se snažili sešplhat dolů ve snaze ženu zachránit.

Policie teď okolnosti neštěstí vyšetřuje. Podle dosavadních poznatků se žena vzdálila od skupiny, aby pořídila fotografie apeninské krajiny, a přitom se zřítila.

Češka zemřela na řecké pláži, 50 minut čekala na záchranku

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám