Hlavní obsah

Čech a Slovák jdou v Británii za mříže kvůli zbití prostitutky

Právo, sw

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bradford

Osmnáct měsíců vězení dostali u soudu v britském Bradfordu Čech Jiří Soukal (22) a Slovák Jaroslav Balog (34) za to, že předloni na ulici surově zkopali prostitutku Suzanne Blamiresovou.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Incident se odehrál 13. prosince 2009. Svědkyně u soudu popsala, že nad ránem zaslechla v bradfordské vykřičené čtvrti lomoz a později uviděla dva muže, kteří na 36letou ženu útočili.

„Ti dva muži nad ní stáli a opakovaně ji kopali do těla a hlavy,“ shrnula před soudem státní žalobkyně Alesha Kayeová. Blamiresová vyvázla s četnými zraněními.

O pět měsíců později se ale napadená žena stala poslední obětí maniaka Stephena Griffithse, který si pro svůj útočný nástroj vysloužil přezdívku kanibal s kuší. Ženu zavraždil a zřejmě i částečně snědl.

Griffiths se zaměřoval na mladé prostitutky, které samostřílem usmrcoval, porcoval jejich těla a údajně je i jedl. Koncem loňského roku dostal za trojnásobnou vraždu doživotí. Ostatky Blamiresové byly nalezeny naporcované na desítky kusů v yorkshirské řece Aire.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám