Hlavní obsah

Bývalý útočník Aston Villy Atkinson zemřel po zásahu policejním taserem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Ve městě Telfordu v britském hrabství Shropshire v noci na pondělí zemřel muž po zásahu policejním taserem. Podle policie se jednalo o 48letého Daliana Atkinsona, bývalého útočníka prvoligového fotbalového týmu Aston Villa. Informovala o tom agentura PA.

Foto: Profimedia.cz

Dalian Atkinson

Článek

Policie zasahovala okolo půl druhé ráno u Atkinsona doma na základě hlášení a „obavy o bezpečnost jedné osoby“, jejíž totožnost neupřesnila. Atkinson byl po zásahu proudem ošetřen, ale o hodinu a půl později na následky zásahu zemřel.

„Byla vypravena sanitka. Během převozu do nemocnice se jeho zdravotní stav zhoršil a nastala srdeční zástava. Úmrtí bylo potvrzeno krátce po příjezdu do nemocnice,“ potvrdil mluvčí záchranné služby z West Midlands.

Atkinson byl vrcholovým fotbalistou v 90. letech. Působil v Ipswichi, Sheffieldu, Birminghamu i španělském Realu Sociedad. S Aston Villou vyhrál v roce 1994 anglický pohár, když ve Wembley porazili Manchester United s Atkinsonovým gólovým přispěním. Následovala ještě angažmá v istanbulském Fenerbahce a v Manchesteru City. Kariéru zakončil v roce 2001 v Jižní Koreji.

Atkinson při zápasu v roce 1992.

Twitter v pondělí zaplavily kondolence rodině od jeho bývalých spoluhráčů i klubů.

TASER

:: Paralyzér, který omračuje pomocí silného elektrického výboje.

:: Elektrický výboj prochází jen příčně pruhovaným svalstvem, takže nenarušuje činnost srdce ani svěračů. Zasažená osoba je tedy při plném vědomí, vidí a slyší, ale nedokáže ovládat své svaly. Účinky paralyzéru po chvíli odezní.

:: U některých lidí nicméně může vyvolat srdeční arytmii, někdy až infarkt.

:: OSN v roce 2007 označila používání elektrických paralyzérů za formu mučení.

Reklama

Výběr článků

Načítám