Hlavní obsah

Bývalý šéf slovenské finanční správy dostal podmínku a zaplatí 4,8 milionu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Specializovaný trestní soud na Slovensku schválil ve čtvrtek dohodu o vině a trestu bývalému šéfovi finanční správy Františkovi Imreczemu. Na základě dohody s prokurátorem dostal tříletý trest vězení s odkladem na dobu pěti let a finanční trest ve výši 202 tisíc eur (4,8 milionu korun).

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Dohoda o vině a trestu umožňuje uložit nižší trest výměnou za doznání. Podle Denníku N měl Imrecze dostat 50tisíc eur (1,2 milionu korun) od dodavatele informačních technologii pro finanční správu.

„Odpovědnost přijímám od začátku, budu ji dál přijímat a budu se i nadále snažit přispívat k tomu, aby naše společnost byla méně korupční než v minulosti,“ řekl Imrecze při odchodu ze soudu.

Imrecze stál v čele finanční správy v letech 2012 až 2018 a spolupracoval s policií v případě vyšetřování finančních kauz z období vlády strany Směr-sociální demokracie.

Předseda Směru Robert Fico tvrdí, že Imrecze dostal nabídku, že zůstane na svobodě, když bude dál vymýšlet udání na představitele současné opozice.

„Pokud tak neučiníš, budeš do konce života v base bez ohledu na důkazy. To je nabídka, kterou nelze odmítnout. Přesně tak to řekl don Corleone v slavném Kmotrovi,“ uvedl Fico ve stanovisku zaslaném Novinkám.

Děti, které slovenská policie nutila vzájemně se fackovat, dostanou půl milionu

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám