Hlavní obsah

Bývalý německý kancléř Helmut Kohl se podruhé oženil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BERLÍN

Bývalý německý kancléř Helmut Kohl se minulý týden ve svých 78 letech znovu oženil. Vzal si svou třiačtyřicetiletou přítelkyni Maike Richterovou. Oznámila to v úterý německá média s tím, že svatba se konala jen v úzkém rodinném kruhu na heidelberské klinice, kde se exkancléř dlouhodobě léčí po pádu ze schodů.

Článek

Kohlova první manželka Hannelore spáchala v červenci 2001 sebevraždu. V dopise na rozloučenou jako důvod tohoto kroku uvedla svou dlouholetou, velmi bolestivou alergii na světlo.

Čtyři roky po smrti manželky představil Kohl veřejnosti ekonomku Maike Richterovou jako svou životní družku. Je zaměstnaná ve spolkovém ministerstvu hospodářství. Zprávy o tom, že se s ní hodlá oženit, přinesla média již v dubnu.

Kohl se zapsal do dějin jako "kancléř-sjednotitel", protože během jeho působení ve funkci v roce 1990 padl režim v bývalé komunistické NDR a Německo se znovu sjednotilo.

V současnosti se dlouholetý bývalý kancléř (1982-1998) a šéf konzervativní Křesťanskodemokratické strany (CDU) nachází na rehabilitační klinice, kde se zotavuje z následků pádu ve svém domě v Ludwigshafenu letos v únoru. Tento pád měl "těžší důsledky, než se zprvu zdálo", napsal tehdy deník Bild. Lékaři diagnostikovali zranění lebky a Kohla operovali ještě v noci po nehodě. Po dvou týdnech byl propuštěn z nemocnice a od té doby je na rehabilitační klinice.

Kohl má z prvního manželství dva syny, Waltera a Petra.

Reklama

Související témata:

Související články

Exkancléř Kohl (78) se podruhé ožení

Jakmile ho propustí z nemocnice, tak do toho praští: někdejší spolkový kancléř Helmut Kohl (78) se rozhodl vzít si za manželku přítelkyni Maike Richterovou...

Výběr článků

Načítám