Hlavní obsah

Býk nabral Španěla na rohy, ten svým zraněním podlehl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve Španělsku zemřel muž, kterého při tradičním běhu s býky nabralo na rohy jedno ze zvířat. Informuje o tom zpravodajská agentura Reuters, podle které byl muž převezen do nemocnice, kde na následky svých zranění zemřel.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Neštěstí se podle agentury Reuters stalo v sobotu ve městě La Pobla de Farnals v autonomní oblasti Valencie na východu země.

Španělský občan, jehož jméno nebylo zveřejněno, se účastnil tradičního běhu s býky, při kterém ho nabralo na rohy jedno ze zvířat jménem Cocinero.

Muž byl po incidentu ihned převezen do nemocnice. Tamní úřady ovšem uvedly, ze v neděli svým zraněním podlehl.

Stejný býk přitom zranil i druhého Španěla. Ten se se zraněním v oblasti dolní končetiny nachází ve stabilizovaném stavu v nemocnici.

Tradiční akce

Běh s býky je ve Španělsku tradiční akcí, při které se zvířata vypustí do ulic a lidští účastníci pak před nimi běží. Podle skupin na ochranu zvířat AnimaNaturalis a CAS International se taková událost koná každoročně ve více než 1820 španělských obcích.

Mnozí aktivisté však tvrdí, že jsou tyto akce nebezpečné a kruté. V posledních letech se navíc rozproudily debaty o tom, zda by neměly být zrušeny.

Kombajn přejel v kukuřičném poli neslyšícího seniora. Muž na místě zemřel

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám