Hlavní obsah

Britská rozvědka MI6 hledá nového Q, zodpovídat bude za techniku pro špiony

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Vedení britské tajné služby MI6 hledá nového Q, ředitele výzkumu technologických novinek a vynálezů pro špiony. Zatímco ve filmech o agentu Jamesi Bondovi Q dodává výbušniny ukryté v peru nebo auta plná skrytých vymožeností, ve skutečnosti je tato funkce spíše manažerská. Přihlášky je možné posílat do 26. května. O výběrovém řízení na netradiční pozici napsala agentura Reuters.

Foto: Profimedia.cz

Filmový Q, který strojí za často šílenými vynálezy, má svůj reálný předobraz. Skutečná MI6 teď hledá nového Q.

Článek

„Hledáme nového Q. Pokud chcete sloužit vlasti a pomáhat MI6 rozvíjet operační technologii budoucnosti, přihlaste se,” napsal na Twitteru ředitel MI6 Richard Moore.

„Jako Q budete odpovědní za týmy, které vytvářejí a přizpůsobují technologie, které umožní Británii čelit nejtvrdším protivníkům,” uvádí MI6 v popisu pracovního místa.

Britské námořnictvo pošle do Černého moře válečné lodě

Evropa

Tajná služba předem upozorňuje, že kvůli bezpečnosti země nebude veřejně známo, kdo se stal novým Q. V roce 2017 bývalý šéf MI6 prozradil, že na rozdíl od slavných filmů ve skutečnosti technologickou sekci MI6 vedla žena, píše Reuters.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám