Hlavní obsah

Britové zadrželi podezřelého z vražd prostitutek

Novinky, CNN, Sky News

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

IPSWICH

Vyšetřovatelé, kteří pátrali po vrahovi pěti prostitutek v oblasti východoanglického města Ipswich, zatkli v pondělí podezřelého muže, který zřejmě stojí za vraždami. Zadrženým je podle stanice Sky News sedmatřicetiletý zaměstnanec supermarketu Tom Stephens.

Článek

Stephense policie zatkla v jeho bytě ve vesnici Trimley poblíž Ipswiche. Stephen se zadržení obával. Řekl to v nedělním vydání bulvárního listu Sunday Mirror,s tím, že už byl čtyřikrát vyslýchán. Dobře znal všechny zavražděné dívky a neměl alibi.Tvrdil, že je nevinný. "Nebojím se, že budu obviněn - jsem nevinný," citoval Stephense list.

Vyšetřovatelé ho podezírají ze zabití Gemmy Adamsové, Anneli Aldertonové, Taniy Nicolové, Pauly Clennellové a Annette Nicholsové.

Pět zavražděných dívek. Zleva Tania Nicolová, Paula Clennellová, Gemma Adamsová, Anneli Aldertonová a Annette Nichollsová. Foto: Reuters

Co říkal Stephens o dívkách

Stephens o jednotlivých dívkách také mluvil v rozhovoru s BBC. Sdělil, že slečnu Gemmu Adamsovou znal osmnáct měsíců, tedy "nejdéle ze všech dívek". Hovořil však i o Nicolové a Aldertonové, tedy o prvních třech obětech. "Taniu jsem znal asi šest měsíců, ale ke konci jsem ji znal lépe než Gemmu," uvedl Stephens.

"Anneli jsem moc neznal, jen jsem s ní mluvil, když Tania a Gemma zmizely. Také kvůli tomu, aby, pokud něco ví, to řekla policii, a jestli nechce mluvit s policií, aby to řekla mě a já že to povím policii," prozradil Stephens.

Podezřelý je ve vazbě

Stephens je nyní ve vyšetřovací vazbě na policejní stanici v Suffolku. Další výslech bude následovat ještě v pondělí.

Policie má čas do středečního rána, aby Stephense buď obvinila nebo požádala o prodloužení doby, po kterou ho může držet ve vyšetřovací vazbě.

Mapa oblasti

Do pátrání po škrtiči prostitutek, jejichž nahá těla se našla v rozmezí deseti dnů, se zapojilo více než 350 policistů z celého království.

Obyvatelé Ipswiche žijí v posledních týdnech v atmosféře strachu. Policie již před týdnem varovala místní obyvatelky, aby po setmění nevycházely samy na ulici. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Anglie se bojí sériového vraha prostitutek

U východoanglického města Ipswich se v posledních osmi dnech našly mrtvoly tří prostitutek a jedna další se pohřešuje. Policie vyzvala všechny místní ženy,...

Výběr článků

Načítám