Hlavní obsah

Britové v noci zachránili v kanálu La Manche 19 uprchlíků v nafukovacím člunu

Londýn

Britská pobřežní stráž zachránila v noci na neděli v kanálu La Manche nedaleko britských břehů 19 uprchlíků v nafukovacím člunu, který začal nabírat vodu. Informují o tom britská média.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Záchranáři obdrželi nouzové volání v sobotu v 11.40 v noci, kousek od pobřeží Dymchurch v Kentu, cituje Dailymail.

Po plavidle pátrala helikoptéra a dva hlídkové čluny z nedalekých měst Dungeness a Littlestone. Člun lokalizovaly záchranné týmy v neděli kolem 02:00 SELČ. Migranti byli odvezeni do Doveru. Původně se hovořilo o dvou člunech s migranty.

Foto: Mapy.cz

Oblast, kde byli uprchlíci nalezeni

Server upozorňuje na nárůst nelegálních přistěhovalců využívajících malé přístavy,  které nejsou tolik podrobovány přísným kontrolám.

Do záchranné akce se zapojily i pobřežní složky z francouzského Calais. „Byli jsme požádáni o pomoc. Kvůli lodi nacházející se mezi Calais a Doverem, na které se mělo nacházet zhruba dvacet lidí,” potvrdil pro SkyNews Bernard Barron, šéf francouzské pobřežní stráže.

Calais, kde v provizorním tábořišti žije asi 5000 uprchlíků snažících se dostat do Británie, je od britských břehů vzdáleno 34 kilometrů. Cesty přes kanál na lodích jsou ale vzácné.

Reklama

Výběr článků

Načítám