Hlavní obsah

Britka nepřežila jízdu na pouťové atrakci

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tamworth

Carla Knightová z britského Leicesteru utrpěla minulý pátek ráno infarkt při jízdě na obří houpačce a během několika chvil zemřela. Osudnou se dvaačtyřicetileté ženě stala atrakce Maelstrom, což je obří kyvadlo, které vynáší lidi do výšky více než 20 metrů. Ženě už nedokázali pomoci záchranáři ani lékař mimo službu, který se jí okamžitě ujal.

Adrenalinová atrakce Maelstrom

 
Článek

"Zastavili tu atrakci, aby ji mohli dostat ven a položit na zem. Viděla jsem záchranáře, jak se pokouší obnovit tlukot srdce masáží. Nemyslím si ale, že mohli dělat něco víc. Bylo to hrozné," uvedla 17letá Lissy Goodyearová, která neštěstí přihlížela.

Carla Knightová žila v Leicesteru a pracovala jako pečovatelka o děti se silnými poruchami učení. Podle všeho byla ve chvíli tragédie na atrakci právě s jedním ze svých svěřenců a nikoliv s jedním ze svých dvou dětí.

"Dělala to, co jí šlo nejlépe - svou práci. Prosím, respektujte naše právo na soukromí, potřebujeme se vyrovnat se ztrátou mámy," uvedl 17letý syn Aaron.

Maelstrom je v hrabství Staffordshire vyhlášenou atrakcí. Konstrukce tohoto obra vyšla v přepočtu na bezmála 32 miliónů korun. Poutač pak návštěvníky láká, aby si vyzkoušeli, jaké to je dostat se doprostřed pravé bouře. Atrakce byla na několik hodin po neštěstí uzavřena, teprve odpoledne byl její provoz obnoven.

Reklama

Výběr článků

Načítám