Hlavní obsah

Brit se v Downing Street přilepil k premiérovi

Novinky, CNN, BBC, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Netradiční formu protestu zvolil muž, který si chtěl být jistý, že jeho vzkaz bude při setkání s britským premiérem Gordonem Brownem vyslechnut. S předsedou vlády se nechal spojit rychleschnoucím lepidlem.

Článek

Danu Glassovi měla být v úterý večer v sídle premiérů v Downing Street č. 10 předána cena za jeho charitativní práci v oblasti dopravy. Glass si v poslední chvíli předtím, než k němu Brown přistoupil, potřel dlaň lepidlem, kterou následně položil na rukáv premiérova saka. "Právě jsem se vám přilepil k paži. Žádnou paniku. Tohle je nenásilný protest,“ řekl.

Glass spolupracuje se skupinou Plane Stupid (Blbé letadlo), které je proti rozšiřování letiště Heathrow a bojuje proti klimatickým změnám. V Downing Street prý protestoval proti premiérově pokrytectví v souvislosti s problémy.

"Jen jsem chtěl pár minut s ním, abych zprávu předal. On totiž komunitám, které jsou rozšiřováním letiště postiženy, nenaslouchá,“ dodal Glass. Brownovi se od něj podařilo odlepit asi po půl minutě. Někteří lidé v místnosti prý dokonce aplaudovali.

Organizátoři si nedovolili oceněného z premiérova sídla vyhodit a Glass se pak v rezidenci zdržel dalších 40 minut.

Brownův mluvčí nazval incident malým. Žádná obvinění nebyla vznesena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám