Hlavní obsah

Brit napadl kladivem spící turistky, dostal doživotí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na doživotí poslal do vězení britský soud muže, který v dubnu při loupežném přepadení kladivem napadl tři sestry ze Spojených arabských emirátů. Podle agentury AP nemůže být 33letý Philip Spence propuštěn dříve než za 18 let. Formálně byl odsouzen k třem doživotním trestům.

Foto: Darren Staples, Reuters

Článek

Všem třem ženám způsobil pachatel při nočním útoku na jejich pokoji v luxusním londýnském hotelu vážná zranění hlavy a poté utekl s aktovkou plnou cenností.

Při soudním líčení se Spence přiznal k útoku, ale ne k pokusu o vraždu. Ženám ale při útoku ve spánku způsobil vážná zranění. Jedna z nich přišla o oko a měla těžké poranění mozku. Zbylé dvě měly fraktury lebek a lícních kostí.

Podle policie útok proti ženám nebyl motivovaný jejich národností. Média ho ale dávají do souvislosti s následujícím loupežným přepadením ve stejném měsíci v bytě manželského páru rovněž ze Spojených arabských emirátů. Maskovaní muži z bytu odnesli peníze, šperky a kreditní karty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám