Hlavní obsah

Bratranci Mendyovi kritizují média. Pletou si je se jmenovcem obviněným z několika znásilnění

– Londýn

Brankář fotbalové Chelsea Édouard Mendy a jeho bratranec Ferland Mendy z Realu Madrid kritizovali některá média, která zpravodajství o obvinění ze znásilnění týkajícího se jejich jmenovce Benjamina doplnila chybně jejich fotografiemi. Francouzský mistr světa z Manchesteru City byl obviněn ze šesti případů znásilnění a jednoho sexuálního napadení. Vinu odmítá.

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Obviněným z několika znásilnění je obránce Manchesteru City Benjamin Mendy (v modrém).

Článek

Všichni tři hráči jsou francouzskými rodáky senegalského původu, přičemž Édouard Mendy jako jediný z nich tuto africkou zemi reprezentuje. Podle gólmana Chelsea došlo k záměně fotografií v médiích jen proto, že mají tmavou pleť.

Foto: Andrew Boyers, Reuters

Édouard Mendy je brankářem fotbalové Chelsea.

„Je smutné vidět, že v roce 2021 ve Francii a Anglii nejsou někteří lidé schopni rozlišit černochy podle jmen ani tváří,” napsal Édouard Mendy na Instagramu k ukázkám z médií, kde byla u případu Benjamina Mendyho fotografie jeho či Ferlandova.

„Tyhle omyly můžou někomu připadat vtipné, ale ve skutečnosti jsou pravý opak a velmi symbolické. Přece není takový problém rozlišit dvě tváře, zvlášť když vám může výrazně pomoci fotbalový dres!” uvedl brankář Chelsea.

Foto: Profimedia.cz

Obránce Realu Madrid Ferland Mendy

Jeho příspěvek krátce poté sdílel na Twitteru Ferland Mendy a doplnil: „Jsme v roce 2021. Už dost! Bude to nějaký čas trvat, ale nakonec nás budete respektovat. Ať se vám to líbí, nebo ne.”

Reklama

Výběr článků

Načítám