Hlavní obsah

Berlusconiho vila San Martino se přemění v expremiérovo muzeum

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z vily někdejšího italského premiéra Silvia Berlusconiho v Arcore u Milána bude památník a muzeum zasvěcené životu tohoto kontroverzního politika, jenž minulý měsíc zemřel ve věku 86 let. Rozhodla o tom jeho rodina.

Foto: Profimedia.cz

Vila Silvia Berlusconiho v Arcore u Milána

Článek

Podle deníku Il Messaggero se pět dětí čtyřnásobného expremiéra dohodlo, že otcovu vilu přemění v expozici, která bude prezentovat „Berlusconiho úspěchy v politice, ekonomice“ a také historii strany Vzhůru, Itálie, kterou politik kdysi založil.

Vila San Martino z 18. století má rozlehlou zahradu, která bude rovněž zpřístupněna stejně jako 20 tisíc obrazů v interiéru stavby. Návštěvníci si také budou moci prohlédnout fotky a videa z Berlusconiho života, jeho klavír nebo sbírku volebních plakátů.

Foto: Jean-Francois Badias, ČTK/AP

Silvio Berlusconi

Správou budoucího muzea pověřili potomci expremiérovu družku Martu Fascinovou, která ve vile žije.

Tento týden se otevře závěť

Tento týden by měla být v Milánu otevřena Berlusconiho závěť. Jeho majetek je obrovský - zahrnuje firmy, vily, domy, jachty, umělecká díla i další aktiva. Italská média odhadují celkovou cenu pozůstalosti na čtyři miliardy eur (94,8 mld. Kč).

Pozornost se soustředí hlavně na mateřskou společnost Fininvest, v níž Berlusconi držel 61procentní podíl. Očekává se, že si jej mezi sebe rozdělí všech pět jeho dětí.

V příštích týdnech by také Berlusconiho pravicově konzervativní strana měla volit nového předsedu, který uskupení povede do parlamentních voleb plánovaných na příští rok. Největší šance má nynější ministr zahraničí Antonio Tajani.

Milánské letiště možná ponese jméno Berlusconiho

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám