Hlavní obsah

Benátky zastavily provoz elektrobusů, měly už dvě vážné nehody

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Starosta italských Benátek s okamžitou platností zastavil provoz elektrobusů společnosti La Linea. K rozhodnutí ho vedla už druhá nehoda tohoto stroje v krátké době. V sobotu tento autobus narazil do zdi budovy, ovšem na začátku měsíce při pádu stejného autobusu z mostu zemřelo 21 lidí.

Foto: Profimedia.cz

Sobotní nehoda elektrobusu v Mestre u Benátek

Článek

První havárie se stala 3. října v Mestre, kde se autobus zřítil ze silničního nadjezdu na železniční trať a začal hořet. Původně se mluvilo o tom, že stroj byl na zemní plyn, ovšem později se ukázalo, že jeho pohon byl elektrický.

Byl to autobus soukromé společnosti La Linea, který si najal jeden z místních kempů pro přepravu turistů. Mezi 21 oběťmi nehody byli s výjimkou italského řidiče pouze zahraniční turisté, 18 lidí bylo zraněno.

Po nehodě se objevily spekulace, že řidič mohl mít srdeční slabost, což však pitva vyloučila. Italská prokuratura v souvislosti s nehodou vyšetřuje podnikatele a dva úředníky.

Nehoda autobusu v MestreVideo: AP

Sobotní nehoda

Elektrobus stejné společnosti narazil v sobotu do budovy v Mestre, což je město na pevnině u benátské laguny. Zraněno bylo 15 lidí.

„Žádné zranění není vážné,“ uvedl starosta Luigi Brugnaro podle agentury AP. Brugnaro zdůraznil, že pozastavení provozu je preventivní a dočasné, než město prověří všechny autobusy tohoto typu. Po příčinách obou dopravních nehod elektrobusů pátrají vyšetřovatelé.

Výkřiky vystřídalo mrazivé ticho. Autobus u Benátek se řítil z 30 metrů

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám