Hlavní obsah

Benátky zaplavila velká voda, místní i turisté šli do holin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Benátky

V italských Benátkách začala záplavová sezona. Hladina vody vystoupala až ke 125 centimetrům, a povodeň tak postihla téměř polovinu města včetně historického centra a turisty hojně vyhledávaného náměstí sv. Marka. Záběry ze zatopených Benátek v pondělí zveřejnila agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Benátkách začíná záplavová sezona, náměstí sv. Marka je pod vodouVideo: Reuters

 
Článek

Pokud chtějí obyvatelé a návštěvníci města zůstat v suchu, musejí nazout holiny a pohybovat se po vysutých dřevěných chodnících. Agentura AP píše, že řada hotelů má pro své hosty připravené zásoby holínek a že tato obuv, pokud možno až nad kolena, je nyní součástí botníku mnoha Benátčanů.

„Benátky jsou krásným městem a stoupající voda z nich dělá jedinečné místo. Krom krásy ale tento fenomén obnáší i problémy,“ cituje Reuters jednoho z místních obyvatel Marca Zamunanana.

Foto: Reuters

V Benátkách začíná záplavová sezona, náměstí sv. Marka je pod vodou.

Mezi komplikace, které měl zmiňovaný Benátčan na mysli, patří především potíže v dopravě a z toho pramenící výpadky zásobování potravinami. Turisté musí zase v zemi módy rezignovat na promokavý outfit. „Je těžké být módní, když nakupujete v dešti,“ potvrdila jedna z návštěvnic města Kathleen Newtonová.

Pršet bude dál

Velkou vodu zažívají Benátky v období od podzimu do jara poměrně často, připomíná AP. Slaná voda, která centrum zalévá, se podepisuje na stavu staveb ve městě. Meteorologové další lijáky pro severovýchod Itálie předpovídají podle ČTK na úterní večer.

Od příštího léta se zpoplatní vstup do Benátek

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám