Hlavní obsah

Běloruská armáda začala nacvičovat přechod do válečných podmínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Minsk

V běloruských ozbrojených silách začal nácvik přechodu z mírového na válečné období, napsala agentura TASS s odvoláním na běloruské ministerstvo obrany. Země navíc plánuje zvýšit počet vojáků na téměř dvojnásobek, ze současných 45 tisíc na 80 tisíc lidí, tvrdí ukrajinský generální štáb.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Armáda se zaměřuje na výcvik všech kategorií vojenského personálu, vojenských jednotek, formací, vojenských velitelských orgánů pro přechod z mírové do válečné doby," uvedlo běloruské ministerstvo obrany.

Nácvik připravenosti na boj se v zemi organizuje po odvodech nových branců k povinné službě v armádě, poznamenala běloruská agentura BelTA.

Vytlačili jsme ruskou flotilu 100 km od ukrajinského pobřeží, tvrdí Kyjev

Evropa

Bělorusko se dosud přímo nezapojilo do rusko-ukrajinského konfliktu, ale poskytlo k ruskému útoku své území a letecké základny. V této souvislosti velení ukrajinské armády varuje před hrozbou úderů ruských raket a letectva z Běloruska směrem na Volyň a Polissju.

V letošním americkém žebříčku Global Firepower, který srovnává sílu 142 armád, se Bělorusko umístilo na 52. příčce, píše list Ukrajinska pravda. Ukrajina je v tomto srovnání na 22. pozici, Rusko na druhé a Česko na 41. příčce.

Trudný příběh dvojité uprchlice: Za rok utekla před vězením i válkou

Válka na Ukrajině

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám