Hlavní obsah

BBC čelí výzvám, aby ukončila spolupráci se dvěma protiizraelskými novinářkami

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská stanice BBC čelí výzvám, aby ukončila spolupráci se dvěma novinářkami, které se netají tím, že v izraelsko-palestinském konfliktu nejsou nestranné, ač pokrývají zpravodajství o tomto konfliktu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Jedna z nich, Soha Ibrahimová označila na sociálních sítích lajkem příspěvky z Tuniska a Libanonu, které oslavovaly masakr 7. října na izraelském území. Podle listu The Telegraph souhlasila také s příspěvky, které tvrdily, že Izrael provádí genocidu. Podporovala také další protiizraelská vyjádření a akce.

Druhá, Marie-Jose Al Azziová v roce 2018 napsala, že Izrael je teroristický stát, označila ho za apartheid. Příspěvek byl později smazán. Al Azziová reportuje pro BBC z Libanonu. Ibrahimová je v Londýně.

Výzvy se objevily poté, co Ibrahimová a Al Azziová napsaly reportáž o tom, jak izraelští vojáci bili a ponižovali lékaře během zásahu v nemocnici Nasser v Gaze.

BBC uvedla, že vyšetřuje, zda novinářky neporušily interní pravidla pro chování na sociálních sítích, za jejich reportáží ale stojí – zdroje informací byly nezávislé a ověřené a druhá strana dostala prostor k vyjádření.

Neuvěřitelné podezření: Věděli novináři o útoku Hamásu předem?

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám