Hlavní obsah

Autobusáka přizabili, když je vyzval k nasazení roušky. Útočníky z Bayonne obvinili z pokusu o vraždu

Novinky,
Paříž

Francouzská prokuratura obvinila ve středu z pokusu o vraždu dva ze čtyř lidí, kteří v neděli napadli a brutálně zbili 59letého řidiče autobusu Philippe Monguillota. Ten tři z nich vyzval, aby si nasadili roušku, a po čtvrtém chtěl, aby mu ukázal lístek. Řidič je ve stavu mozkové smrti.

Foto: Profimedia.cz

Řidiči autobusů v Bayonne

Článek

Další dva lidé byli obviněni z toho, že nepomohli člověku v nebezpečí. Jeden člověk je obviněn, že se pokoušel ukrývat podezřelého, uvedla místní kancelář prokurátora.

Z pokus o vraždu jsou obviněni muži ve věku 22 a 23 let. Oba měli záznamy v trestním rejstříku.

Tajemník prokurátora Marc Mariee už v úterý odsoudil útok na řidiče jako mimořádně násilný. „Byly tam nadávky a údery. Řidič autobusu byl vytlačen z vozidla. Pak ho dvě individua násilně kopala a bila do horní části těla včetně hlavy,“ uvedl na tiskové konferenci.

Francouzský řidič vykázal cestující bez jízdenek a roušek. Přizabili ho

Evropa

V době příjezdu sanitky byl řidič v bezvědomí. Následně skončil na jednotce intenzivní péče. „To nedýchá můj otec, to dýchá plicní ventilátor. Víme, že to skončilo,“ řekla jeho 18letá dcera Marie listu Sud Ouest.

Řidič má tři děti. Rodina ve středu uspořádala tichý pochod od zastávky, kde se stal řidič terčem útoku. Odbory požádaly všechny dopravní společnosti, aby večer v 19:30 hodin zastavily svá vozidla a minutou ticha uctily Monguillotovu památku

V Bayonne odmítla část řidičů ze strachu nastoupit do práce. Roušky jsou v prostředcích hromadné dopravy ve Francii povinné.

Reklama

Výběr článků

Načítám