Hlavní obsah

Autobus táhl školáka několik metrů a vážně ho zranil

Právo, ivi (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava
Aktualizováno

Při vystupování z autobusu ve slovenské obci Lúčky přivřel řidič desetiletému chlapci školní aktovku do dveří a pokračoval v jízdě. Autobus tahal chlapce několik metrů. Chlapec utrpěl vážná zranění, ale je mimo ohrožení života.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Jak informovala slovenská média, řidič z místa činu ujel bez poskytnutí pomoci. Údajně si ničeho nevšiml. Chlapec jel autobusem společně s kamarády a na zastávce vystupoval jako poslední.

„Vystupoval jsem, když mi dveře přivřely tašku a autobus mě tahal několik metrů,“ uvedl. Kamarádi se snažili upozornit řidiče boucháním na karoserii, ale ten nezastavil. Chlapec se naštěstí dokázal zbavit tašky na zádech a tím si pravděpodobně zachránil život. „Upadl na zem těsně vedle kola autobusu,“ uvedla jeho kamarádka.

Spolužáci vzápětí zavolali záchranku. Vážně zraněný chlapec leží na jednotce intenzivní péče nemocnice v Michalovcích. „Utrpěl zlomeniny několika žeber s následným vniknutím vzduchu do pohrudniční dutiny, naražení břišní stěny a pánve. Jeho stav je stabilizovaný,“ uvedla mluvčí nemocnice Veronika Deckerová.

Rodina je pobouřena postupem řidiče autobusu. „Měl zastavit a poskytnout mu první pomoc,“ uvedl chlapcův dědeček. Policie případ vyšetřuje. „Podle dosavadních zjištění nehodu způsobil 60letý řidič autobusu,“ uvedl mluvčí policie Alexander Szabó. „Je nám to líto. Kdyby to řidič viděl, určitě by zastavil,“ řekl generální ředitel dopravní společnosti SAD Michalovce Gejza Sačko.

Reklama

Výběr článků

Načítám