Hlavní obsah

Australská studentka zemřela po požití 95procentní polské lihoviny

Perth

Tragické vyústění měla oslava 18. narozenin studentky z australského Perthu. Oslavenkyně Nicole Bickneliová během ní vypila několik skleniček 95procentní polské lihoviny, kterou jí daroval kamarád. Mladá žena ztratila vědomí a záhy nato zemřela. O případu informovala minulý týden australská a polská média.

Australské obchody po tragické smrti teenagerky stahují polskou lihovinu z prodeje.

Článek

Zdrcení rodiče dívky uvedli, že Nicole vypila několik koktejlů, než jí kamarád, který lahev koupil v nedalekém obchodě, nabídl polský líh.

Sdružení lékařů přitom už před dvěma lety marně volalo po zákazu dotyčné lihoviny zvané Spirytus Rektyfikowany.

„Na lahvi není žádné varování. Zato na sirupu proti kašli je napsáno, že se nemá kombinovat s alkoholem a že po jeho užití by se nemělo řídit auto. Stejně tak je varování na balení aspirinu. Pokud vím, alkohol je jediný smrtící výrobek, u něhož výrobce nemusí umisťovat varování,“ upozornil Geoff Munroe z australské protidrogové nadace.

Příčina úmrtí ještě nebyla oficiálně potvrzena, čeká se na výsledky pitvy. Síť obchodů Dan Murphy’s však mezitím na požádání rodiny lihovinu v ceně 60 australských dolarů stáhla, stejně tak distribuci do obchodů ukončila dodavatelská firma Woolworths Liquor Group.

Reklama

Výběr článků

Načítám