Hlavní obsah

Audiozáznam ze zříceného airbusu ukazuje na oheň na palubě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Káhira

Krátce před zřícením letu EgyptAir 804 do Středozemního moře bylo na palubě egyptského airbusu slyšet slovo „oheň“. Ukazuje to audiozáznam z jedné z objevených černých skříněk, uvedli v sobotu vyšetřovatelé havárie.

Foto: Reuters TV, Reuters

Jedna z černých skříněk egyptského airbusu

Článek

"(Vyšetřovací) komise začala poslouchat záznamy z černé skříňky nahrávající před nehodou rozhovory v pilotní kabině (CVR) a je zde zmíněna přítomnost požáru," stojí podle agentury AFP v prohlášení.

Už předchozí analýza dat z druhé černé skříňky vedla vyšetřovatele k závěrům, že na palubě letadla byl kouř. Informace o něm vyslaly automatické senzory.

Na určení příčin nebo místa, kde požár vznikl, je ale příliš brzy, stojí také v textu. Přesný důvod pádu Airbusu A320 stále není jasný.

Stroj egyptských aerolinek Egyptair spadl 19. května na trase z Paříže do Káhiry krátce poté, co opustil řecký vzdušný prostor. Zahynulo všech 66 lidí na palubě.

Foto: Jan Kočvara, Novinky

Egyptské letadlo se zřítilo 290 kilometrů severně od Alexandrie

Černé skříňky letadla se našly v červnu potom, co se pátracím týmům podařilo lokalizovat přesnější místo havárie. Nyní je zkoumají francouzští a egyptští experti.

Spekulace o možném teroristickém útoku, které vyvstaly hlavně v Egyptě, se zatím nepodařilo potvrdit ani vyvrátit. Příčinou havárie mohla být rovněž technická závada nebo lidská chyba.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám