Hlavní obsah

Atentátníka z minského metra prozradil telefonát přítelkyni

Právo, sw

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Minsk

K dopadení atentátníka z minského metra vedla detailní analytická práce se záběry kamerového systému, informoval k detailům z policejního vyšetřování masakru v pátek deník Komsomolskaja pravda. Počet obětí útoku mezitím stoupl na 13.

Článek

Pachatel atentátu, pětadvacetiletý rodák z Vitebska, poté, co uložil pod lavičku v metru sportovní tašku s náloží, zavolal komusi z mobilu. Tento moment zachytily kamery v metru a vyšetřovatelé si po analýze videozáznamu od mobilních operátorů vyžádali výpis hovorů, kdo a komu v inkriminovanou dobu volal ze stanice Okťabrskaja, kde se poté zločin udál. Tak se dostali pachateli na stopu. Ukázalo se, že zavolal své přítelkyni, a poté zmáčkl tlačítko k dálkovému odpálení nálože.

Deník také napsal, že útočník s provedením atentátu spěchal: jen několik dní před výbuchem v metru mu totiž policie odebrala otisky prstů a zjistila, že se shodují s těmi, které byly objeveny na místě pumového útoku z roku 2008, jenž v Minsku zranil 55 lidí.

„Zločinec okamžitě pochopil, že policie rychle zjistí, že právě on odpálil bombu na Den nezávislosti. Když mu došlo, že už nemá co ztratit, spáchal teroristický útok v metru. To je ale zatím jen hypotéza,“ řekl listu zdroj blízký vyšetřování.

Motiv hromadná vražda

Jak v pátek podle serveru Telegraf.by upozornil Maxim Voronin z vyšetřovací správy prokuratury, motivem krvavého zločinu byla zřejmě samotná „hromadná vražda lidí“.

Oleg Kotěněv z tajné služby KGB doplnil, že atentátník má „hypertrofovaný pocit vlastní ceny, své důležitosti, který vyjadřuje nepřátelstvím a nenávistí k úspěchům obyčejných lidí“.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám