Hlavní obsah

Americká CIA opět lanaří Rusy. Tentokrát na sentimentální video

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká tajná služba se opět snaží získat Rusy do svých služeb. Ústřední zpravodajská služba (CIA) na sociální sítě umístila další sérii videí v ruském jazyce, jimiž cílí na obyvatele Ruské federace, kteří jsou proti režimu prezidenta Vladimira Putina a „speciální vojenské operaci“, jak se v Rusku válce na Ukrajině povinně říká.

Foto: Reuters

Kontaktní formulář, jímž americká tajná služba CIA láká Rusy ke spolupráci

Článek

Americká kampaň s názvem „Proč jsem se spojil s CIA? Kvůli své vlasti“ se tentokrát zaměřila na „obyčejného člověka“, který se řízením osudu dostal do ruské tajné služby a teprve v nejvyšších kruzích, kam se díky své práci dostal, si uvědomil, jak „ruské elity“ zrazují svůj národ.

„Dnes je mi 35 let. Přesně tolik bylo mému otci, když zahynul. Hlavou se mi táhnou nekonečné myšlenky, usmívám se na manželku a syna. Ale uvnitř zní jediná otázka: mám dost odvahy, abych se postavil této zradě?“

Následuje sentimentální popis životních osudů: od otce výsadkáře, „praktického člověka, který věřil v Rusko“, přes obdiv malého chlapce, který se poprvé v životě dostal na moskevskou armádní přehlídku, kde se rozhodl, že také bude vojákem, až po práci v tajné službě, kde nahlédl do života nejmocnějších a nejbohatších.

Tam zjistil, že „největšího nepřítele má Rusko samo v sobě“.

CIA chce rekrutovat špiony z řad Rusů znechucených válkou

Amerika

„Elita prodala Rusko za paláce a jachty“

„Ruská elita prodala Rusko za paláce a jachty, a zatímco naši vojáci žvýkají v zákopech shnilé brambory, oni si užívají v bezuzdném přepychu a divokých večírcích,“ říká ve videu imaginární ruský adept na spolupráci s americkou CIA.

„Zemi sžírá zevnitř korupce, lidé musí uplácet, aby mohli pracovat,“ vypočítává některé z neřestí. Pak ale sděluje, že ví, co má dělat, aby „Rusko vzkvétalo“.

Pro ty, kteří během sledování videa dospějí ke stejnému závěru, nechala CIA na konec videa umístit instrukce, jak zahájit zabezpečenou komunikaci s agenty, třeba prostřednictvím speciálního účtu na sociální síti Telegram.

Slibují přitom, že se o tom nikdo nedozví. „Nejste bezmocní, spojte se s námi bezpečným způsobem,“ končí video.

Podobná videa a výzvy se na internetu objevují již několik let. Zatím ale nikdo nezveřejnil relevantní informace o tom, jak jsou úspěšná a kolik Rusů se podařilo získat.

Buď hrdina a kontaktuj CIA. Američané lanaří Rusy ke spolupráci videoklipem

Amerika

Reklama

Výběr článků

Načítám