Hlavní obsah

Alžběta II. se nečekaně objevila na veřejnosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Winsdor

Tři dny po absenci na uvedení nového zasedacího období parlamentu si britská panovnice nenechala ujít Královskou koňskou show ve Winsdoru. Kvůli problémům s chůzí zůstala v autě, ale hosté si k ní chodili povídat k okýnku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Britská královna se nečekaně objevila na veřejnostiVideo: Reuters

 
Článek

Královnina účast byla podle ostrovních médií nečekaná. První den show ve čtvrtek vynechala navzdory tomu, že se jedná o její nejoblíbenější akci roku.

Foto: Reuters

Britská královna se nečekaně objevila na veřejnosti

Nakonec ale 96letá panovnice absolvovala krátkou cestu autem ze svého sídla na hradě Winsdor, aby se podívala na dostih tří svých poníků.

Závod sledovala z pohodlí svého Range Roveru a vypadala v dobré náladě.

„Její přátelé ze světa koňů za ní chodili k okýnku a povídali si. Jak bylo vidět, je opravdu v dobré formě,” řekl serveru People jeden z účastníků.

Britská královna není fit. Nové parlamentní období zahájí Charles

Zahraniční

Zdraví britské královny bylo v posledních měsících předmětem spekulací. Královna používá k chůzi hůlku a sama nedávno zažertovala: „Vidíte, nemohu se hýbat!”

V pátek to bylo poprvé od doby, co se objevila na veřejnosti v březnu na zádušním obřadu za zesnulého vévodu z Edinburghu.

Kvůli problémům s chůzí se v pondělí rovněž neúčastnila slavnostního zahájení nového parlamentního období ve Westminsteru. Nahradil ji její syn, nástupce trůnu princ Charles.

Reklama

Výběr článků

Načítám